Podzimní jamka 1.11.2014

 
    Období podzimu má mnoho z nás z dětství v paměti jako období v ohni pečených brambor, pouštění draků, ale také jako dobu, kdy se v mnoha místech rozhořely boje nad vyhloubenými jamkami, do kterých se hráči pokoušeli dostat své poklady v podobě kuliček různých barev. A právě poslední z jmenovaných aktivit nás inspirovala k uspořádání v pořadí již druhého turnaje v kuličkách, tentokráte pod názvem Podzimní jamka 2014. Zbývalo jen vyřešit místo, kde se tento unikátní turnaj uskuteční, pokud možno tak, aby nám nemohlo vše překazit v tuto dobu vrtošivé počasí. Řešení, díky vstřícnosti Dany a Jirky Kotvasových nakonec nebylo niktera složité, a tak v nekuřáckém prostředí salonku restaurace U Farkačů v Milovicích mohlo vzniknout vpravdě unikátní, snad první indoor jamkoviště. Když ne na světě, tak v Milovicích určitě :-)
 
    Zahájení turnaje bylo naplánováno na sobotu 1.11.2014 od 14,00 hodin, ale někteří nedočkavci se na místě objevili již o hodinu dříve. Alespoň nám mohli pomoci se stavbou jamkoviště a za to jim rozhodně patří můj velký dík. Těsně před zahájením turnaje se v místě konání začali konečně scházet i další hry chtiví účastníci rozličného věku a obojího pohlaví. Úderem  čtvrnácté hodiny, tak mohlo dojít k prvnímu hodu směrem na jamku. Hrálo se systémem oboustranného pavouka, který jistě znají všichni šipkaři, od kterých jsme tento systém, díky velkému bossovi místního klubu, převzali. Každý tak měl šanci turnaj vyhrát, a to i v případě, že své první soutěžní utkání prohrál. Rozhořely se tedy líté boje mezi borci rozličného věku bez rozdílu pohlaví. Ano, turnaje v kuličkách se zúčastnily i dámy a ne bez úspěchu. Vždyť místní tým, složený ze tří sličných dam od baru, se pavoukem prokousal až do čtvrtfinále. S postupujícím časem se nám přiblížilo i velké finále, do kterého se svým uměním dostal obhájce prvenství Míra Fól a nejdelší účastník Honza Čermák. Ve finále nám oba borci předvedli, proč jsou ve finále právě oni a po velice vyrovnaném klání vzešel pouze jeden vítěz, kterým se nakonec stal právě obhájce Míra. Turnaj byl tedy za námi, ale večer teprve začínal. Ten nám zpříjemnil Jakub "Balgoroth" Kocourek, který předvedl něco málo ze své silové a ohňové show. Je pravdou, že především v silové části byly okamžiky, které byly zcela mimo mé chápání. Jednalo se především o nošení vpravdě statného muže za opasek v zubech či rozbití betonového obrubníku kladivem na Balgyho břiše. Oheň, ten mě fascinoval natolik, že jsem si společně se Zdendou Šmejkalem musel vyzkoušet jaké to je plivat oheň. Naštěstí nikdo (ani já) neuhořel a tak mi zbyla pouze divná pachuť v ústech. Po této produkci pak zábava pokračovala dál i díky skvělým muzikantům, kteří se sdružují kolem Milana a Fandy.
 
    Česká stopa děkuje všem zúčastněným za výjimečné výkony, osazenstvu restaurace za příkladnou obsluhu, Balgymu za produkci a muzikantům za jejich um a nadšení.
 
Výsledky :
1. Míra Fól
2. Honza Čermák
3. Luboš Hršel
A pak my všichni ostatní :-)
 
Pár fotografií si můžete prohlédnout v níže umístěné fotogalerii.
 
(M. Stránský, Česká stopa)

Tato fotogalerie je prázdná.

Diskusní téma: Podzimní jamka 1.11.2014

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode