Volejbal Milovice 18.1.2013

 

VOLEJBAL V MILOVICÍCH ?

 

            Ano, pro mnoho lidí jistě věc téměř neznámá, stejně jako pro mě. Vše se ale změnilo v pátek 18. 1 2013, kdy jsem měl možnost být přítomen při setkání milovníků této tradiční míčové hry v útulné sportovní hale milovické sokolovny. Blížila se osmá hodina večerní a do haly se scházeli milovníci této hry, aby potrápili svá těla při sportovním vyžití. Sešla se celá osmička v různorodém složení a po nezbytném protažení se zúčastnění pustili hned do hry. Sympatické dámy doplněné mužským elementem si rozhodně navzájem nedaly jediný míč zadarmo a byla radost sledovat to zaujetí pro hru, které můžete vypozorovat i z níže uvedené fotogalerie.

            Osobně jsem si vždy myslel, že se jedná jen o setkání stejně smýšlejících osob, které se sejdou a zahrají si volejbal, ale z webové prezentace Volejbalu Milovice, který působí pod hlavičkou místního Sokola, jsem se dověděl, že minimálně milovičtí muži se účastní regulérní soutěže Okresního poháru a nevedou si nikterak zle, alespoň já průběžné druhé místo po polovině soutěže hodnotím velice pozitivně. Jen mě trochu zklamalo, že jsem nikde nenašel nic o mládeži či ženách. Tedy kromě informací, že i ženy se účastní vybraných turnajů.

            Neustále kolem sebe slyším nářky, že v Milovicích není žádný výběr sportovního vyžití kromě fotbalu, tenisu a bojových umění a hle, tady se nabízí možnost, kterou má většina z nás přímo pod nosem. Bohužel se tato možnost musí poměrně složitě hledat a nikde o tomto sportovním oddíle není ani slechu ani vidu a bohužel na tento sport zapomínají i místní média. Alespoň my se tedy svými skromnými silami pokoušíme tento nedostatek napravit a informaci o sportovcích pod vysokou sítí předáváme dál. Třeba se i mezi čtenáři tohoto článku najdou další milovičáci, kteří volejbal hráli, rádi by se zapojili do činnosti oddílu a případně pomohli i s výchovou a náborem mládeže, aby se „náš“ volejbal dostal minimálně na stejnou úroveň, kde již byl, tedy do Krajského přeboru.

            Hráčům a všem příznivcům milovického volejbalu přeji mnoho dalších úspěchů, vytrvalosti, štěstí a zároveň jim patří velký dík, že nedají zaniknout oddílu, který rozhodně před sebou může mít příjemnou budoucnost. A velice rád se přijdu podívat na některá ze soutěžních utkání (tedy alespoň na ta, o kterých budu vědět) a svoji maličkostí tak podpořit milovické sportovce.

Pár fotografií ZDE

(Milan Stránský, Česká stopa s laskavou pomocí paní Tamary Jelínkové)

 

Výsledky a rozlosování soutěže

Tabulku Okresního poháru 2012/2013

Sokol Milovice

Volejbal Milovice

Diskusní téma: Volejbal Milovice 18.1.2013

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode