Valentýnský šťouch 16.2.2013

 

V sobotu 16. 2. 2013 v pravé poledne se do restaurace U Farkačů v Milovicích scházeli účastníci další z akcí České stopy. Tentokráte jsme se sešli nad zeleným plátnem při turnaji smíšených dvojic v kulečníku pod názvem "Valentýnský šťouch". S minimálním zpožděním se do kulečníkového sálu zmíněné restaurace sešlo více než 20 osob, které se pro sebe snažily získat některou z přichystaných cen, ale především očekávaly, že se společně s ostatními pobaví. A poslední jmenovaný účel snad celá akce splnila beze zbytku a věřím, že se všichni dobře bavili a tím nemám na mysli pouze ty, kteří zůstali v restauraci až do prvních hodin nového dne :-).

Celý turnaj se odehrál ve třech základních skupinách, kde si každý zahrál s každým a ze kterých následně vyplynuly dvojice pro dvě semifinálové skupiny. Všichni z hráčů předvedli neuvěřitelné výkony a strky, dokonce i vzduchem, aniž by koule opustila hrací stůl. Takové triky nejsou k vidění ani hráčů světové série :-). Před zahájením samotných semifinálových skupin proběhla ještě dovednostní soutěž, kdy se hráči snažili do předem určených kapes 5 strky dopravit 5 koulí. Že se nejednalo až o tak jednoduchý úkol dokládá i fakt, že se soutěž musela rozstřelovat až na druhý pokus, protože hned 8 hráčů do kapes dostalo 2 koule. V druhém kole se již ale jednalo o zcela jednoznačnou záležitost a své hráčské mistrovství prokázal Vítek, který jakoby nic umístil hned 4 koule tam, kam měl. V případě semifinalových a následně finalových dvojic již probíhaly líté boje, kde postavení naprostého favorita splnila dvojice Veroniky s Kubou, ale ani další umístěné dvojice na druhém až šestém místě se za své výkony nemusely stydět. Slíbili jsme po skončení turnaje afterparty, která měla být za doprovodu reprodukované hudby, ale díky neuvěřitelné trojici kamarádů muzikantů jsme se až do brzkých ranních hodin mohli bavit, tančit i zpívat za doprovodu živé hudby. Takže děkujeme Milanovi, Veronice, Báře a doufáme, že se s námi ještě při podobné akci sejdou (třeba i v širším složení) a zpříjemní nám nejen závěrečnou zábavu. Aby to však nebylo pouze na nich, tak svůj talent předvedl i Vilda, který nejenže vyrobil kapodastr z propisky, ale ještě ke všemu hrál na kytaru tu s levým úchopem a hned zase s pravým. Inu talent každým coulem.

Ná záver bychom chtěli poděkovat těm, bez jejichž přičinění by se cela akce uskutečnit nedala. Děkujeme tedy majitelům restaurace U Farkačů (oběma Danám i Jirkovi) za neuvěřitelnou trpělivost a vzornou obsluhu, Milanovi, Veronice, Báře a Vildovi za muziku a vinotéce Milovice za podporu a odměnu pro každého z účastníků.

Myslíme si, že se akce nadmíru vyvedla a věříme, že se s mnohými z účastníků, a třeba i jejich kamarády, sejdeme i při dalších akcích, z nichž první bude již 2. ročník "Velikonoční jamky" v kuličkách. O akci budeme informovat prostřednictvím tohoto webu a facebooku. Tak si pro příště navzájem popřejme místo dobrého šťouchu baječný cvrnk :-).

(Milan Stránský, Česká stopa)

Výsledky :                    1. Veronika Jirkovská, Kuba Eliška

                                   2. Jana Termihezic, Míra Fól

                                   3. Bára Stránská, Milan Stránský

 

Dovednostní soutěž :        Vítek Rozsíval

 

Pár fotek si můžete prohlédnout ZDE.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode